Banjaluka: Danas drugi “Nektar maraton” – Pogledajte gdje će biti obustavljen saobraćaj

Drugi Nektar maraton biće odražan 29. septembra u Banjaluci, a u sklopu događaja „Banjaluka maraton 2019“ biće polumaraton, štafetni polumaraton, juniorska trka, fri ran trka na sedam kilometara, ali i rolerijada.

Centralni događaj, maratonska trka duga 42,195 kilometara, startovaće u 11 časova na Trgu Krajine, kada je planiran i start Magnetrans polumaratona i štafetnog polumaratona.

Očekuje se učešće stotinjak trkača iz BiH i zemalja regiona.

Prošlogodišnji pobjednik maratona Davor Vidović i ove godine je jedan od favorita u trci u kojoj se očekuje oko 80 učesnika. On ističe da je spreman za mnogo bolji rezultat od prošlogodišnjeg, kada je trijumfovao za 2.55.01 časova.

Ovogodišnje izdanje maratona ujedno je i kvalifikaciona trka za Olimpijske igre u Tokiju, koje će biti održane naredne godine, rekao je direktor ove manifestacije Vladimir Kuvalja.

– Uvod u takmičenje biće trke za djecu, koje počinju u 10.30, a prijave primamo pola časa prije početka takmičenja. Takođe, u toku glavne trke biće održana i rolerijada na Trgu Krajine, tako da je ovo lijep događaj prilagođen porodici i porodičnom okruženju – rekao je Kuvalja.

Start rolerijada spid trke u 11.15, a u 11.45 rolerijada poligon trke.

 

Izvor:(RTRS)

Publiée par BL Portal sur Vendredi 27 septembre 2019Ostavite komentar: