Banjalučkim legendama u čast: Postavljene table olimpijaca na putu do Banj brda

Udruženje “Banjalučani za svoj grad” svečano je predstavilo sedam tabli sa fotografijama i kratkom biografijom legendi sporta grada na Vrbasu.

Kažu da će na ovaj način njihovi nevjerovatni poduhvati zauvijek biti otrgnuti od zaborava, te da će, kako domaće, tako i strane ljubitelje prirode podsjećati da je Banjaluka zaista grad sporta. Jedna od tabli rezervisana je za košarkašku kraljicu Slađanu Golić koja nije krila oduševljenje što je ova inicijativa sprovedena u djelo.

Osim nje i zlatnog boksera Antona Josipovića preostalih pet rezervisano je za neponovljive rukometaše. Abas Arslanagić, Nebojša Popović, Zlatan Arnautović, Zdravko Rađenović i Milorad Karalić obradovali su sugrađane mnogo puta, pa su itekako zaslužili da dobiju ovakvo priznanje nakon ulice Olimpijskih pobjednika.

Član udruženja “Banjalučani za svoj grad” Davor Šešić istakao je da je ovo vrlo bitna aktivnost korisna sa više aspekata.

“Sa jedne strane smo pokazali da nismo zaboravili ljude koji su na najbolji način predstavili naš grad, a sa druge, svi mladi će sada imati priliku da vide kakvi ljudi žive u našem gradu. Siguran sam da će ove legende biti motivacija djeci da se bave sportom i teže najvišim ciljevima”, rekao je on.

Sekretar udruženja Andrej Obradović podvukao je da se ideja rodila još 2018. godine, te se zahvalio donatorima i olimpijcima.

“Ovo je naša druga realizovana inicijativa, a prva koju smo finansirali našim sredstvima. U narednom periodu postavićemo table i za ostale uspješne olimpijce, ali i osvajače evropskih i svjetskih medalja”, naglasio je Obradović.

Ostavite komentar: