Banjalučki prevoznici apeluju: Ukoliko danas ne bude rješenja, sutra stajemo

Ako danas ne dođemo do rješenja, kroz novi cjenovnik ili neki vid sporazum koji će nam bar nešto garantovati,  sutra prestajemo sa vožnjom, kaže za BL portal predsjednik Udruženja prevoznika Dejan Mijić.

Mijić tvrdi da od jutros “na vezi” sa banjalučkim odbornicima i da su mu se na pozive odazvali sami neki koji kažu da su nemoćni da pomognu.

“Zaista nam je žao zbog građana, ali ih molimo da razumiji situaciju u kojoj se nalazimo. I pored najbolje volje i preuzimanja ogromnog dijela troškova, mi više ne možemo. To niko ne želi da vidi, očigledno smo mi svima smetnja. Značaj gradskog prevoza je za sve zemlje u svijetu na prvom mjestu, jedino u Banjaluci nije“, ogorčen je Mijić koji tvrdi da su prevoznici u dugovima, zbog krize  koja traje mjesecima, još od prvog poskupljenja goriva.

Dodaje da je žalosno da se juče na sjednici Skupštine Grada Banjaluka o prevoznicima nije ni raspravljalo i pita da li je neko razmišljao o tome da nema vremena za čekanje.

,,Spremni smo da vozimo ako se danas usvoji cjenovnik ili sporazum kojim ćem nam se garantovati ko će platiti i kada“, naglašava Mijić.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: