Banjalučki PDP opleo po Narodnom frontu: Nude lažne informacije o Stanivukoviću i kriju svoje račune

11.06.2024. | 11:35

Narodni front je najbezidejnija politička opcija u Republici Srpskoj, poručili su iz Gradskog odbora PDP Banjaluka.

Vođeni onim da će 100 puta ponovljena laž postati istina, oni uporno ponavljaju priče koje nemaju veze sa realnošću i potpuno ignorišu činjenice u pokušaju izgradnje svoje političke kampanje, naveli su u objavi na društvenim mrežama.

–Uprkos tome što je regulacioni plan koji obuhvata dio takozvanog Kupusišta obustavljen, uprkos tome što uskoro počinje izgradnja “Ćiriličnog parka”, čak i uprkos tome što je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, bio na razgovoru sa mještanima ovog dijela grada i riješio sve nedoumice, Narodni front i dalje nastavlja istu priču oko izgradnje zgrade, koje nema. Da je ikome u ovoj stranci stalo da mještana, neko od njih bi se pojavio na zakazanoj javnoj raspravi o ovom dijelu grada, da čuje mišljenja i želje mještana ali niko od njih se nije pojavio, dok je gradonačelnik došao i razgovarao sa mještanima – poručuju iz Gradskog odbora PDP.

Iz banjalučlog PDP poručuju da sve navedeno najbolje pokazuje da Narodnom frontu nije do građana, nego do toga da vode svoju kampanju, ali bez ikakve ideja šta da ponude građanima.

-Nude lažne informacije o radu gradonačelnika i čekaju prvu priliku da se “nakače” i napišu neki status. Koliko njihova politika nema veze sa realnošću najbolje pokazuje i to što u godina kada Banjaluka dobija pet novih parkova od kojih je većina u centru grada, oni navode „da se uništva kvalitet i standard urbanog življenja u centralnom području Banjaluke“ – kažu u PDP.

Dodaju da nema javne rasprave na kojoj predstavnici Grada Banjaluke, a često i sam gradonačelnik nisu bili pristuni, tako da navodi NF da se ignoriše glas mještana padaju u vodu.

– Zajedno sa mještanima Petrićevca dogovorena je izgradnja sportskih terana, zajedno sa mještanima Centra, novog parka na mjestu Kupusišta, a zajedno sa mještanima u zgradama oko bivšeg kina Kozara, gradonačelnik se izborio za park i amfiteatar umjesto nebodera. Svaki regulacioni plan u Banjaluci ide na javni uvid i ne može proći bez primjedbi građana koji tu žive, za razliku od računa NF koji je već mjesecima dobro čuvana tajna – navodi se u objavi GO PDP Banjaluka.

Iz PDP su pozvali NF da građanima kažu koji su to privrednici, koji finansiraju mjesečne troškove kancelarija ove stranke širom Republike Srpske.

-Dok god ćute o tome, sve ostalo što dolazi od njih se sve manje čuje – poručuju iz PDP Banjaluka.