Banjalučki odbornici odlučili: Oni će biti nagrađeni povodom Dana Grada

Banjalučki odbornici juče su odlučili da Zlatnim grbom, povodom Dana grada, budu odlikovane tri ličnosti, a prepoznali su i značaj rada Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske, koji će biti  nagrađen Plaketom ,,Sestre Gajić“.

Zlatni Grb Grada Banjaluke ove godine posthumno će dobiti privrednik Slobodan Stanković,  direktorica Doma zdravlja i banjalučka odbornica Nevena Todorović, ali i  gradonačelnik Modina, Haimu Bibas, koji je i predsjedavajući Federacije lokalnih vlasti u Izraelu.

Plaketu ,,Sestre Gajić“, na inicijativu njihove majke, dobiće Savez za rijetke bolesti Republike Srpske.

Plaketa Grada Banjaluka odlazi u ruke Dijani Zrnić, profesorici engleskog jezika na Univertetu u Banjaluci. Ovo priznanje dobiće i Banjalučanka Merima Gajić, koja je prošle godine skočila u nabujali Vrbas i spasila djevojku.

Plaketu će, takođe, dobiti i Jovo Šmanja, Željko Opačka, Siniša Tomić, Milan Vlajić, Milorad Savić Čiča, Goran Latinović i Nikola Ožegović, Gordana Pejičinović, javnosti poznata kao Dobra vila, ali i Nadežda Lazarević Kovačević i Goran Trbić. Plaketu Grada posthumno će dobiti Tanja Josipović.

Nagrada Grada Banjaluka mladima u iznosu od 1.500 maraka, odlazi Ranku Todoroviću, Dejanu Srdiću, Milici Ristić, Luki Kneževiću, Stefanu Kremenoviću, Vladanu Gačiću, Maji Milijaš i Igoru Mirjaniću.

Podsjetimo, ove godine niko neće dobiti Ključ Grada Banjaluka.

Željka Pavlović, BL portal 

Ostavite komentar: