Banjalučki DNS podržava Radojičića na izborima: “Sporazum sa Igorom je bio jedina opcija”

Gradski odbor DNS Banjaluka, ostaće u koaliciji sa SNSD u Banjaluci, bez obzira na odluku stranačkog vrha o raskidu koalicije na republičkom nivou, saznaje Blmojgrad.

Prema saznanjima ovog portala, u banjalučkom DNS čvrsto su riješeni da ostanu u savezništvu sa Igorom Radojičićem, a ovakvu poruku kandidatima DNS uputio je i predsjednik odbora Borivoj Obradović.

U zatvorenoj viber grupi kandidata DNS, Obradović je poručio da nema dileme i da će i dalje podržavati Radojičićevu kandidaturu za gradonačelnika.

“Čvrsto smatram da odlazak na drugu stranu i mijenjanje kursa u Banjaluci 30 dana pred izbore može samo štetiti našem rezultatu u Banjaluci. Mogu me napadati stranački, medijski, kako god, ali znajte da ja neću da budem čovjek koji će vas voditi u put u kojem se ne vidi ni početak ni kraj”, poručio je Obradović kandidatima DNS.

Kako je napisao, on ne namjerava promijeniti ovakav stav, bez obzira na to šta će o tome reći rukovodstvo DNS.

“Sporazum sa Igorom je bio jedina opcija. Taj sporazum smo potpisali i tako smo se i ponašali”, napisao je Obradović, ističući da je DNS u Banjaluci bio najkorektniji koalicioni partner.

U poruci, Obradović je podsjetio da su svi odbori DNS dužni da do srijede, 21. oktobra, donesu odluku o koalicionim odnosima na lokalnom nivou.

Sam Obradović, u razgovoru za Blmojgrad, istakao je da se radi o unutrašnjim stvarima DNS i da će javnost biti blagovremeno obaviještena o odluci Gradskog odbora.

Da podsjetimo, Demokratski narodni savez (DNS) izašao je iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na nivou BiH, ali je gradskim i opštinskim odborima ostavljen rok da se do 21. oktobra izjasne koga će podržati na lokalnim izborima.

Ostavite komentar: