Banjalučki aerodrom dobija i zdravstveni blok

Aerodrom Banjaluka u Mahovljanima bilježi porast broja putnika. Za međunarodno sertifikovanje, potrebno je uvesti još niz službi. O tome kako bi to trebalo realizovati, razgovarano je na sastanku ministara Neđe Trninića i Alena Šeranića, sa opštinskim rukovodstvom u Laktašima.

Za početak, na aerodromu Mahovljani biće organizovana ambulanta za pružanje medicinskih usluga pacijentima.

– Sa aspekta hitnosti moramo omogućiti da putnici imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i da se na pravi način zbrinu kada im je to potrebno – poručio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite.

Ranko Karapetrović, načelnik opštine Laktaši ističe da će ta Opština spremno dočekati novinu na aerodromu.

– Tu smo da pomognemo. Naš Dom zdravlja će napraviti ugovor o servisiranju ambulante na aerodromu, odnosno o adekvatbnom pružanju usluga – poručio je Karapetrović.

Ambulanta za zdravstvene usluge putnicima trebalo bi da bude u funkciji do kraja godine. Osim logističke pomoći za ambulantu opštinska vlast i resorno ministarstvo treba da realizuju još niz aktivnosti na putu sertifikacije aerodroma Banja Luka.

– Tu mislimo na aktivnosti oko otkupa zemljišta, oko priključka na auto put, i još neke stvari. To će vremenski da traje, ali znamo da će krajnji ishod biti da naš aerodrom ima sve ono što smo planirali – istakao je Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza.

Prema trenutnom obimu avio saobraćaja, do kraja godine aerodrom bi trebalo da primi oko 200.000 putnika.

 

Izvor:(RTRS)Ostavite komentar: