Banjalučanin se šokirao: Našao tromblon u dvorištu, srećom izbjegnuta tragedija

Na sreću nije se desila tragedija kada je nepoznata osoba ispalila tromblon koji nije eksplodirao, a koji se zabio u dvorištu porodične kuće u Adi.

Vlasnik kuće ispričao je za Srpskainfo da je ostao šokiran kada je jutros vidio tromblonsku minu koja je bila zabijena u travi, u blizini njegove porodične kuće.
“Jutros oko osam časova vraćao sam se kući sa sinom iz crkve i primijetio sam nešto čudno u dvorištu. Kada sam prišao, vidio sam da se radi o tromoblonskoj mini i odmah sam pozvao policiju i obavijestio nadležne institucije”, kaže on.
Ističe da je policija veoma brzo došli i da su obavili uviđaj, ali da već pet sati ne dolazi niko iz Civilne zaštite.
“Već satima policija stoji u dvorištu i to sve obezbjeđuje, međutim iz Civilne zaštite niko ne dolazi. Zvao sam ih više puta i kažu da sada nemaju tima koji može doći. Tromblon i dalje stoji u dvorištu, a udaljen je svega dva metra do glavnog puta”, ističe vlasnik kuće.

Kaže da slao slike kolegama koji su u vojsci, a koji ističu da je ovaj tromblnom vjerovatno ispucan iz puške, ali da se nije aktivirao.
“Vidi sa da nema osigurača. Stručnjaci kažu da je vjerovatno ispaljen sa udaljenosti od 50 do 100 metara, a po uglu koji se zabio u zemlji, upućuje da je ispucan iz pravca Debeljaka”, rekao je sagovornik Srpskainfo i dodao da postoji mogućnost i da se radi o svjetlećem tromblonu.

Ostavite komentar: