Banjalučani izaberite ljubimca: Od početka godine udomljene 43 jedinke

Zahvaljujući akciji „Udomi ljubav“ od početka godine iz azila na Manjači u svoj stalni dom otišle su 43 jedinke, saopšteno je iz Gradske uprave.

Svakodnevno, za udomljavanje jedinki i dalje vlada veliko interesovanje, te svi naši sugrađani, koji žele da postanu ponosni vlasnici psa iz azila, treba da ispune određene uslove.

Istovremeno, u proteklom periodu mnogo toga se radilo na uređenju, kako unutrašnjem, tako i spoljašnjem.

Između ostalog, stavljena je nova stolarija na kompletan objekat azila, nova vrata koja omogućavaju provjetravanje čitavog objekta, a zamijenjene su sve bočne pregrade.

-Dodatno, nedavno su završene i frontalne strane boksova, a u boksove su postavljene i nove palete. Nabavljene su lampe za grijanje, uvedena je topla voda, te je unutar objekta izmijenjena kompletna strujna instalacija – navode iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Pored toga, iz ovog Odjeljenja na poominju da je zamijenjena dovodna strujna instalacija do objekta, nabavljene su nove hranilice i pojilice za jedinke, a u proteklom periodu napravljen je i karantin za štence unutar samog objekta.

-U toku je javna nabavka kućica za štence i majke za vanjski dio. U proteklom periodu napravljen je vanjski ispust za pse. Kako bi jedinkama boravak bio ugodniji i kako bi jedinke mogle da provode vrijeme u hladu, posađen je drvored sa obe strane azila i oko ispusnog boksa odnosno igrališta za pse. Dodatno, urađeno je hortikulturno uređenje vanjskog dijela azila. U više navrata je nasipan put do objekta azila – kažu iz Odjeljenja.

Ističu kako je postavljen i pokretni toalet, montažna kancelarija za prijem stranaka i boravak osoblja.

-Redovno, svako jutro peru se boksovi gdje borave jedinkea vrši se dezinfekcija unutar objekta azila – dodaju.

Nadležno Odjeljenje i ovom prilikom poziva sve sugrađane da se odluče na udomljavanje životinja, jer to nije samo human gest, nego i nova doza ljubavi u vašem domu.

-Svi psi u azilu su prošli procjenu karaktera, vakcinisani, mikročipovani i sterilisani, te spremni za udomljavanje – poručuju iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Iz odjeljenja za komunalne poslove dodaju kako su uslovi za udomljavanje pasa jednostavni, a svi zainteresovani sugrađani koji žele da udome psa upravo iz azila, odnosno svi oni koji žele na lakši način da odaberu svog ljubimca dodatne informacije o udomljavanju pasa mogu dobiti radnim danima u Odjeljenju za komunalne poslove putem telefona: 051/244-526 i 065/690-857, kao i putem i-mejl adrese: komunalno@banjaluka.rs.ba.

Podsjećamo, opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, a ova akcija ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila, što je i dokazano po broju udomljenih životinja.

Ostavite komentar: