Banjalučani dobili ljubimce: Akcija udomljavanja pasa iz azila opravdala očekivanja

Grad Banja Luka pokrenuo je veliku akciju udomljavanja pasa pod nazivom „Udomi ljubav“, a ista će da bude nastavljena i u narednom periodu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ova akcija opravdala je sva očekivanja, podaci su Odjeljenja za komunalne poslove, te je već sada devet pasa našlo svoje vlasnike, a interesovanje i dalje traje.

“Pored toga što je devet jedinki već našlo svoje vlasnike i dalje vlada veliko interesovanje za udomljavanje jedinki, te nema sumnje da će i u narednom periodu još stanovnika azila naći svoje vlasnike. Svi naši sugrađani, koji žele da postanu ponosni vlasnici psa iz azila, moraju da ispune određene uslove”, poručuju iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Dodaju kako su uslovi za udomljavanje pasa sljedeći: da je starosti od 3 mjeseca do 5 godina, da nije agresivan prema ljudima i životinjama, da nije ugrizao ili povrijedio čovjeka i/ili drugu životinju te da je vakcinisan, mikročipovan i zdrav.

“Budući vlasnik mora da bude punoljetno lice i kao dokaz mora priložiti ličnu kartu. Jedno lice može udomiti maksimalno dva psa iz azila. Podaci o vlasniku se unose u obrazac za udomljavanje i vlasnik potpisuje izjavu i preuzima obaveze prema potpisanoj izjavi. Uz sve to, vlasnik dobija zdravstvenu knjižicu sa upisanim vakcinama, tretmanima i slijedećim zahvatima. Dužan je da iz bilo kog razloga nemogućnosti držanja psa istog vrati u azil”, kazali su iz Odjeljenja.

Dodaju kako u slučaju povratka psa u azil, u njegov karton se upisuje razlog povratka,te ukoliko veterinar procijeni da se i dalje može udomiti, ponovo ulazi u proces udomljavanja.

Naime, opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, a ova akcija ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila.

Cilj ove akcije je bio da se skrene pažnja i podigne svijest građana o značaju udomljavanja životinja iz azila, što je i dokazano po broju udomljenih životinja.

U narednom periodu biće objavljene nove fotografije jedinki iz azila koje čekaju na svog vlasnika.

Ostavite komentar: