Banjalučane i goste čeka mnogo sadržaja: Ovo je program “Banjalučkog proljeća” za narednu sedmicu

Naredne sedmice, u nastavku manifestacije “Banjalučko proljeće”, sve sugrađane ali i posjetioce, ponovo očekuje mnoštvo raznovrsnih aktivnosti i sadržaja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Naime, u Banjaluci je tokom sedmice na spektakularan način otvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu, u okviru kojeg će snage odmjeriti timovi iz 22. zemlje svijeta.

I u sedmici koja je pred nama biće nastavljene aktivnosti u okviru ovog prvenstva, a nakon toga, svi timovi se sele u Foču, na rijeku Taru.

U danima koji su pred nama, tvrđava Kastel je rezervisana za dobar provod, muziku i dobro druženje ljubitelja dvotočkaša.

Naime, u okviru Petog po redu “Moto-festa Banja Luka 2022“, svi sugrađani i turisti moći će da uživaju u svemu onome što svake godine pripremi organizator Moto-klub “Stršljen“, poput “stunt“ vožnji poznatih regionalnih “stunt“ majstora, bajkerske igre, te dobri koncerti.

Naredne sedmice, naš grad će na dostojanstven način obilježiti svoju krsnu slavu – Vaznesenje Gospodnje Spasovdan, koji će se praznovati tri dana.

Program obilježavanja Spasovdana počeće u srijedu, 1. juna ispred Hrama Hrista Spasitelja, kada će od 20.00 časova biti održan bogat kulturno – umjetnički program.

Kako dolikuje tradiciji i običajima, na dan slave, 2. juna predviđena je Sveta arhijerejska liturgija, kao i liptija oko Sabornog hrama, dok će u večernjim časovima biti priređen program pod nazivom “Spasovdansko veče – slava kroz tradiciju“.

Petak, 3. jun, odnosno treće veče programa “U susret Spasovdanu” biće u znaku Fesitavala guslara Republike Srpske.

Uporedo sa obilježavanjem krsne slave grada Banjaluke, biće održan i Festival viteza i viteštva “Kastrum” na tvrđavi Kastel.

Organizatori manifestacije, Viteški red “Čuvari koplja Svetog Georgija“ i ovaj put obećavaju dobru zabavu za sve uzraste.

Kada je riječ o kulturi i kulturnim događajima, u narednoj sedmici “Banjalučkog proljeća” očekuje nas nastavak festivala “Imperativ”, koji se i ove godine izdvojio po izvrsnom programu, ali i početak Teatar festa “Petar Kočić”, koji će trajati sve do 11. juna u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Ostavite komentar: