Amidžić o optužbama Stanivukovića: Kleveće i laže, javno sudi i presuđuje

Bivši zamjenik gradonačelnika Banjaluke i sadašnji odbornik SNSD-a u Skupštini grada, Srđan Amidžić, reagovao je na jučerašnje optužbe gradonačelnika Draška Stanivukovića upućene na njegov račun tokom predstavljanja novog izvještaja gradonačelnikovog “Tima za reviziju”.

Stanivuković je juče govorio o firmama koje je osnovao Amidžić i profitu koje su ostvarile.

U pisanoj izjavi za medije, Amidžić je danas poručio da želi argumentima da dokaže da se radi o kleveti i lažima i da zaštiti ljude koji su prozvani i njihove  porodice, koje nemaju nikakve veze sa njegovim poslom.

“Istinu je lako dokazati, da ja lično od 2019. nisam u vlasništvu navedenog privrednog društva, kao što su vlasništvo napustili i drugi koji su se bavili politikom, a kako bi se izbjegle upravo ovakve situacije. Najveću neprijatnosti osjećam zbog akcionara tog privrednog društva, a koji pored jake konkurencije od 24 ostala privredna društva iz te oblastu nastoje na tržištu da ostvare što bolje poslovne rezultate i čija poslovna orijentacija nije rad sa javnim sektorom, a sada prolaze kroz ovakvu situaciju te im se nanosi poslovna šteta”, napisao je Amidžić.

Istakao je da se firme osnivaju da bi ostvarivale dobit, pa se gradonačelnik pita kako je profesor Ekonomskog fakulteta uspio ocijeniti šta je pametno ulaganje.

“Toliki nivo svijesti i informisanosti po meni bi trebao biti minimum od nekoga ko se nalazi na tako bitnoj funkciji i ko bi trebalo da promoviše povoljan privredni ambijent, ili su moja očekivanja prevelika? Vjerujem da je teško to razumjeti onima koji su lično i porodično bogatstvo kao akcionari firmi stekli isključivo u poslovanju sa jednom državnom firmom. Za gradonačelnika su kriminalci akcionari firmi koje isključivo posluju na slobodnom tržištu i nemaju nikakve poslovne aranžmane sa državom i državnim firmama”, istakao je Amidžić dodajući da je moguće da je boravak od mjesec dana na crnogorskom primorju bio naporan i da je to glavni razlog njegovog zamora od svakodnevnih obaveza.

Poručio je da gradonačelniku dobronamjerno želi da skrene pažnju da se problemi ne rješavaju performansima i virtualnom stvarnošću, već mukotrpnim dugogodišnjim trudom, zalaganjem i učenjem.

Amidžić navodi i da bi volio da može da govori uživo i opširnije o ovoj temi, ali da se desetak dana nalazi u izolaciji zbog korone.

Ostavite komentar: