Akcija tokom sedmice: Počinje zaprašivanje komaraca u Banjaluci

S toplijim danima sve je više komaraca u gradu na Vrbasu, a kako je kazao Vladimir Šušnjar, direktor “Eko-bela”, zaprašivanje se može započeti ove sedmice ukoliko to vremenski uslovi dozvole.

“Nabavili smo dio hemije koja je potreban da se ovi poslovi urade”, rekao je Šušnjar, dodajući da je oprema spremna i remontovana, a sami poslovi zaprašivanja komaraca najviše zavise od vremenskih uslova.

“Sredinom sedmice trebalo bi da počnemo sa tretmanom, nadamo se da će se vrijeme do tada stabilizovati. Komaraca najviše ima u onim dijelovima grada gdje trava nije pokošena. Osim vode, to je jedno od njihovih staništa. Oni sada izlaze iz trave i opalog lišća u parku ili šumi koje stoji od prošle godine”, ističe Šušnjar.

Prema njegovim riječima, ove godine će na zaprašivanje komaraca uticati i to što zelene površine u gradu nisu pokošene, prenose Nezavisne.

“Apelujemo na Gradsku upravu da se taj problem što prije riješi, odnosno da se više ekipa angažuje na košenju trave. Ne možemo čekati da se sve pokosi jer će doći najezda komaraca, pa smo onda u problemu”, rekao je Šušnjar.

Kako ističe, bilo bi dobro da građani koji mogu da urede svoja domaćinstva to urade sami, jer će to mnogo značiti kada krene samo zaprašivanje.

Ostavite komentar: