Akcija banjalučkih osnovaca: Podijelili pakete starijim sugrađanima

Podmladak Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka, koji pohađaju učenici OŠ “Stanko Rakita”, podijelio je prikupljenu pomoć u vidu prehrambenih paketa starijim sugrađanima na području mjesne zajednice Vrbanja.

Prikupljanje i podjela paketa je i ove godine sprovedena u okviru akcije solidarnosti, s ciljem pomoći socijalno ugroženim porodicama i pojedincima.

Željkica Ilić, sekretarka Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka, rekla je za “Nezavisne” da je u ovogodišnjoj akciji učestvovalo ukupno devet škola, što je, kako kaže, mnogo manji broj u odnosu na prethodnu godinu.

“Akcija je počela početkom školske godine te je ukupno prikupljeno 100 paketa, koji su podijeljeni preko naših mjesnih organizacija građanima u stanju socijalne potrebe”, kazala je Ilićeva.

Dodala je da je manji broj škola učesnika ove godine posljedica pandemije izazvane virusom korona.

“Trenutna situacija je takva, a u školama nema prostora za sakupljanje paketa, ali se nadam da ćemo iduće godine imati priliku da uključimo više škola”, rekla je Ilićeva.

Istakla je da je podjela paketa u MZ Vrbanja aktivnost koju već 15 godina sprovodi podmladak Crvenog krsta, što je, kako kaže, za svaku pohvalu.

“Mladi članovi Crvenog krsta sami obilaze i identifikuju građane u stanju socijalne potrebe na svom terenu, nakon čega prikupljaju namirnice, pakuju ih te im dijele”, istakla je Ilićeva.

Dodala je da je akcija počela u septembru te da je ovom podjelom paketa i završena.

Ostavite komentar: