Afera “Piralen”: Grad sumnja u vjerodostojnost peticije

Gradska vlast sumnja u vjerodostojnost peticije za posebnu sjednicu oko afere “Piralen”, kao i za mirno okupljanje na Trgu Krajine, koju su Gradskoj upravi juče predali narodni poslanici Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović.

Sporan je datum koji se nalazi na obrazcima na kojima se nalaze potpisi građana, a koji, prema tvrdnjama Gradske uprave, ne odgovara datumima kada su se potpisi za peticiju sakupljali.

Sekretar Skupštine grada Igor Šukalo je rekao da je juče na protokol Gradske uprave predata peticija sa oko 6.000 potpisa građana.

– Izvršili smo uvid u dokumentaciju i uočili da u najmanju ruku postoje određene nedorečenosti i nedosljednosti. To se ogleda u datumu koji se nalazi na dokumentaciji, a to je 26. avgust ove godine. S obzirom da nemamo informacija da je tog datuma bilo prikupljanja potpisa naših građana, pogotovo ne u ovom obimu, to budi opravdanu sumnju i postavlja se pitanje da li su građani potpisali taj dokumenat 26. avgusta ili nekog drugog datuma – rekao je Šukalo.

Dodao je da je neko naknadno hemijskom olovkom upisao datum 26. avgust, što je, kako je naglasio, grubo kršenje prava građana i zakonskih propisa.

– Mi nismo istražni organ i nećemo se time baviti na taj način ali smo dužni da utvrdimo istinitost dostavljene dokumentacije i to je nešto čime ćemo se baviti u narednom periodu. U svjetlu toga obratićemo se nadležnim organima, koji će utvrditi da li su građani tog datuma potpisivali peticiju ili je neko naknadno upisivao taj datum -precizirao je on.

Na pitanje u kom se statusu trenutno nalazi peticija Šukalo je odgovorio da imaju zakonski rok da pregledaju svu dokumentaciju te da utvrde da li ima još nedostataka.

Kazao je da, pored datuma, ima još nedostataka.

– Tu su i druge stvari. Na nekim mjestima nedostaju potpisi građana kako je predviđeno Zakonom o referendumu i građanskoj inicijativi, negdje nedostaje matični broj ili broj lične karte – rekao je Šukalo.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

POVEZANA VIJEST

Gepostet von BL Portal am Mittwoch, 28. August 2019Ostavite komentar: