“A od gradonačelnika ni riječi”: Savanović prokomentarisao rušenje bioskopa Kozara

Jedan od simbola Banjaluke, kino Кozara, srušen je da bi neko na tom mjesto gradio dvanaestospratnu zgradu, a ni riječi o tome nismo čuli od gradonačelnika, poručio je danas odbornik PDP u Skupštini grada Banjaluka Jovo Savanović.

On podsjeća na to da su se stanari okolnih zgrada žalili zbog buke, prašine, dvosmjerne ulice koja im dolazi tik pred vrata, nedostatka svjetlosti i poplavljenih podruma usljed građevinskih radova.

“A od gradonačelnika, opet, ni riječi. Osim što je pao simbol Banjaluke, gradonačelnik ne progovara ni o tome za čiju korist je to urađeno, niti za čiju korist nije stao iza svojih sugrađana. Ne znamo ni gdje mu je nestao pompezno najavljivani pejzažni arhitekta, koji bi po svakoj zdravoj logici trebao reći da se zgrada od dvanaest spratova nikako urbanistički ne uklapa na to mjesto”, dodaje Savanović.

On kaže da je ovakva ćutnja tipična za gradonačelnika Igora Radojičića.

“Ćutnja, ali i nezamjeranje moćnicima od kojih očekuje svaku vrstu podrške u kampanji su mu navika i potreba, a zbog toga trpe samo oni koje treba da predstavlja – građani Banjaluke”, navodi se Savanovićeva izjava u saopštenju iz PDP.

Ostavite komentar: