Predvodio biskup Komarica: Održana božićna misa u Banjaluci

25.12.2022. | 16:11

Banjalučki biskup Franjo Komarica predvodio je danas božićnu misu u banjalučkoj katedrali Svetog Bonaventure.

Komarica je vjernike pozvao da svakodnevno, a ne samo jednom godišnje, istinski doživljavaju i proživljavaju usrećujući sadržaj svetkovine Božića.

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić prisustvovao je misi koja je u ponoć služena u Crkvi Svetog Ante Padovanskog na Petrićevcu.

Katolički vjernici danas obilježavaju praznik Rođenja Isusa Hrista – Božić.

Misi prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković

Gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovao je danas božićnoj misi u banjalučkoj katedrali Svetog Bonaventure, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prisustvujući misi, gradonačelnik je iskoristio priliku da, uz poruke ljubavi i radosti, svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti čestita Božić.

-Iz godine u godinu pokazujemo da je Banja Luka grad koji, prije svega, pripada svakom čovjeku, ali i grad koji poštuje pripadnike svih naroda, što smo pokazali kroz obilježavanje svih važnih vjerskih praznika uz podršku svim vjerskim zajednicama kroz besplatnu legalizaciju vjerskih objekata, a posebno smo bili podrška u njihovom himanitarnom radu i obnavljanju svetinja u gradu. Još jednom biskupu Komarici i svim vjernicima želim srećan i blagosloven Božić – poručio je gradonačelnik Stanivuković.