Кlub odbornika SNSD-a Banjaluka insistira: Porodiljama isplatiti naknadu od 500 maraka

Кlub odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka insisitira da Gradska uprava porodiljama isplati punu jednokratnu naknadu u iznosu od 500 КM, što je u demokratskoj procedure i izglasala Skupština grada.

Izbjegavanje izvršenja ove Odluke u potpunosti ili njeno parcijalno sprovođenje znači derogiranje i nepriznavanje Skupštine, zakona i Ustava Republike Srpske, smatraju u SNSD-u.

Iz tog razloga, odbornici SNSD-a do daljnjeg neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima sve dok Gradska uprava ne počne uvažavati elementarne demokratske standarde i zakone Republike Srpske.

“Pozivamo sve porodilje iz Banjaluke da na temelju Odluke koja je prihvaćena u Skupštini grada na osnovu prijedloga i amandmana banjalučkog SNSD-a, podnesu zahtjev u Skupštinu grada za isplatu jednokratne podrške u iznosu od 500КM”, naveli su iz SNSD-a.

Uz to, Gradski odbor SNSD-a odlučan je da pruži dodatnu pravnu podršku majkama koje su ostvarile pravo na jednokratnu pomoć time što su postale majke tokom 2021. godine.

Gradski odobor SNSD-a poziva majke da dođu u njihovu pravnu službu u Ulici Jovana Dučića bb, Banjaluka od 8.00 do 16.00 časova gdje će im pružiti svu pravnu podršku kako bi realizovale svoje pravo koje su za njih izborili.

“Naša poruka javnosti, Stanivukoviću i gradskoj administraciji je jasna – borili smo se osam mjeseci i na kraju pobijedili u slučaju isplate podrške zdravstvenim radnicima, tako će biti i sa porodiljama”, saopšteno je iz SNSD-a.

Ostavite komentar: