Atletičarka oborila svjetski rekord: Trčala je 24 sata, a usred trke jela takose, pila pivo i koka-kolu

Američka ultramaratonka Kamil Heron postavila je dva svjetska rekorda, a u jednom trenutku za vrijeme takmičenja pila je pivo i jela takose.

– Nekoliko krugova sam jela takose i pila pivo – rekla je Heronova, preneli su britanski mediji.

Heron je na takmičenju u Arizoni za 24 sata istrčala 655 i po krugova oko staze i postavila dva svjetska rekorda.

Ona je 162,9 milje, nešto više od 262 kilometra istrčala za 24 sata, a prvih 100 milja (160,9 kilometara) pretrčala je za 13 sati i 25 minuta, što su svjetski rekordi na stazi.

Pretrčala je oko osam kilometara više nego ultramaratonac koji je trku završio na drugom mjestu.

– To je bila najuzbudljivija stvar, pobijedila sam na veoma konkurentnom terenu muškaraca. Presrećna sam što se to dogodilo – navela je Heronova.

Heronova je prije 14 godina nedeljno trčala nešto više od 100 kilometara iz rekreacije, a poslije toga je počela ozbiljno da se bavi trčanjem i ostvarila 21 pobjedu.

– Bilo je prilično strašno sa maratona preći na 100 kilometara, što je više od dvostruko duže deonice. Morala sam da vjerujem u sebe. Pronašla sam svoj poziv u životu i vjerovala da to mogu – izjavila je ona.

Ona se godišnje takmiči na četiri do šest ultramaratona, ali je ove godine odlučila da to pojača. Na takmičenju početkom decembra, učestvovalo je 30 trkača, koji su mogli da biraju jednu ili obe trke – trku od 100 milja ili trku od 24 časa završene istovremeno, na stazi dugoj 400 metara u srednjoj školi u Feniksu.

– To je najdalje što sam otišla, morala sam da se pripremim na to da ću trčati 24 sata, da ću trčati noću i na sve probleme koje ne iskusiš na kraćim deonicama. Prolaziš kroz trenutke kada ti se spava, ali istovremeno, to je bila uzbudljiva stvar kakvu nikada pre toga nisam uradila – navela je ona.

Otkrila je da je šest sati pre kraja trke osetila bolove, ali da su ona i njen suprug imali dobar plan.

– Odlučili smo da ću, ako do toga dođe, morati da uzimam više hrane. Otišli smo u Tako bel i donijeli mi duple takose i pivo. Osjećala sam se kao zombi, kao da sam bila u transu. Prvi put sam trčala na toj dionici i nisam znala šta da očekujem, ali osjećala sam kao da su moje misli preuzele kontrolu – rekla je Heronova.

Tokom trke na meniju su bili koka-kola, pivo od đumbira, razni sportski napici i voda.

– Iznenađujuće, nije bilo dosadno. Bili smo okruženi ljudima, a bilo je i drame, ljudi su stajali da povraćaju, morali su u toalet. Srećna sam, na svakoj slici sa te trke se smiješim. Volim da trčim – rekla je Heronova.

Tokom trke promijenila je tri para patika i potrošila više od 10.000 kalorija. Po završetku trke je pala, stavili su je na kolica, ali je i dalje imala osmjeh na licu, prenosi Telegraf.rs.

 

Ostavite komentar: