utorak, 13 mart 2018 12:56

Potpisan ugovor o nabavci pasoških knjižica

Napisano

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmenu podataka BiH /IDDEEA/ i banjalučka kompanija "Milbauer" potpisali su u Banjaluci četverogodišnji ugovor o nabavci pasoških knjižica u vrednosti 28,47 miliona KM, rekla je portparol IDDEEA Elvira Adžikić.

- Potpisivanjem ovog ugovora u narednom četverogodišnjem periodu građani BiH će u zakonom propisanom roku nesmetano moći dolaziti do svojih putnih isprava - istakla je Adžikićeva.

Ugovor je potpisan juče u prostorijama IDDEEA u Banjaluci.

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH odbila je ranije žalbu Francuske kompanije "Gemalto", čime su stvoreni preduslovi da IDDEEA nakon nekoliko neuspešnih pokušaja završi tender za nabavku pasoških knjižica.

Najbolju ponudu na poslednji tender, na koji se i žalio "Gemalto", dostavila je banjalučka kompanija "Milbauer", koja za četvorogodišnje štampanje pasoških knjižica traži 28,47 miliona KM s PDV, dok je kompanija "Veridos" tražila čak 53,28 miliona KM.

Ove dve kompanije jedine su i dostavile ponude za četvorogodišnji posao štampanja pasoških knjižica, iako ih je daleko više preuzelo tendersku dokumentaciju.


Izvor:(SRNA)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.