ponedeljak, 13 novembar 2017 11:04

Izetbegović: Ako RS krene putem Katalonije radiću ono što i sve patriote u BiH

Napisano

Ako RS proizvede drugo poluvrijeme, mislim da će ga izgubiti – nadam se politički, a ne vojno, kaže u intervju za “Dojče vele” Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH.

- To nije država kakvu bismo željeli i za kakvu se moj otac zalagao i kakvu građani Bosne i Hercegovine zaslužuju. Ali prije svega – ta država je opstala. To je prva stvar za koju se moj otac borio - rekao je Bakir Izetbegović o stanju u zemlji.

Na pitanje šta bi uradio "ako Republika Srpska krene putem Katalonije" i proglasio nezavisnost, Izetbegović je rekao: „Radiću ono što će raditi sve patriote u ovoj zemlji – braniti ono na šta smo stekli pravo borbom od 1992-1995. pa i samim Dejtonskim mirovnim sporazumom."

- Hajde da okrenemo pitanje: kako će oni pocijepati BiH? - zapitao je bošnjački član Predsjedništva.

Izetbegović kaže da su na strani koju on zastupa i Dejtonski mirovni sporazum, istorija, Ustav, pa i interes zemalja na Balkanu uključujući i Srbiju.

- ...Interes Evrope – da nema ponovo rata u BiH, zatim na Balkanu, jer ga je jednom dobila iz ovog istog grada prije 103 godine – je na našoj strani. Imaćemo sve te silnice na našoj strani da se jedna takva avantura ne desi - rekao je Izetbegović.

Izetbegović je, govoreći o scenariju otcjepljenja Republike Srpske, rekao da će većina biti na strani odbrane teritorijalnog integriteta BiH.

- Ako proizvedu drugo poluvrijeme, mislim da će oni koji ga proizvedu izgubiti – nadam se politički, a ne vojno - rekao je on.


Izvor:(EuroBlic)


 

2 komentara

  • Link komentara Dragan utorak, 14 novembar 2017 16:39 napisao/la Dragan

    Ukoliko zanemarimo da na teritoriji RS-e i dijela Federacije federacije koji kontrolišeš, kao i dijela koji kontrolišu Hrvati nema ko ratovati, da aktivni sastav policije nije dovoljan, da su komponente sve tri strane u OS-a malo jače od lovačkog udruženja, da je današnja omladina neobučena za rat, da ti je pola emigracije uzelo druga državljanstva i da si bez NATO pakta kao i u prošlom obično njesra ti bi sakrio gdje atomska ne može ništa, baš kao što si to radio i tokom babinog "vojevanja" ...

    Prijavi
  • Link komentara vlado ponedeljak, 13 novembar 2017 12:53 napisao/la vlado

    Misliti, srati i cvijeće brati tri su različite stvari.

    Prijavi

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.