četvrtak, 09 avgust 2018 12:12

Vučić: Ja sam za razgraničenje sa Albancima

Napisano

Zalažem se za razgraničenje sa Albancima, poručuje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima“, rekao je Vučić novinarima u Šidu, gde je posetio fabriku za preradu mesa.

 

„Imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada — to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema“, objasnio je predsednik Srbije.

 

„Da li ćemo uspeti u razgraničenju ne zavisi od nas“, kaže i primećuje: „Za tango je potrebno dvoje“.

 

Rješenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, istakao je, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamišljaju.

 

Kazao je da za razliku od Tačija, Haradinaja, pojedinih zapadnih predstavnika i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, „a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima“, ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio poziciju Srbije.

 

„Nisam neodgovoran i neću da izlazim sa ’veličanstvenim patriotskim izjavama‘“, rekao je Vučić i dodao da zna svoj posao i da ga radi u najboljem interesu Srbije.

 

Vučić je kazao da će nedvosmisleno reći šta misli kada se bude bilo blizu nekog opipljivog rješenja.

 

„To mora da bude sveobuhvatan plan koji se tiče mnogo toga i ne jednostavan ili uprošćen kako neki zamišljaju“, rekao je i naglasio da ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima.

 

Izvor:(Sputnik)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.