utorak, 13 novembar 2018 22:45

Američka vojska postavila bodljikavu žicu na granici sa Meksikom

Napisano

Američka vojska postavila je bodljikavu žicu i podigla barikade, dok se stotine migranata iz Centralne Amerike približavaju granici Meksika i SAD.

Oko 400 migranata, koji su se odvojili od glavnog dijela karavana u Meksiko Sitiju, stigli su danas u pogranični grad Tihuanu autobusom, rekli su očevici.

 

Očekuje se da će veće grupe migranata stići narednih dana, rekle su grupe za ljudska prava.

 

Nekoliko hiljada migranata u najmanje tri karavanske grupe kreću se kroz Meksiko prema granici sa SAD.

 

Američki ministar odbrane Džejms Matis najavio je da će sutra posjetiti region na granici sa Meksikom i ovo je njegova prva posjeta od kada je Vašington najavio slanje više od 7.000 vojnika kako bi SAD spriječile ulaz karavanu migranata, većinom državljana Hondurasa.

 

Američka Agencija za carinu i zaštitu granice /CBP/ saopštila je da će zatvoriti saobraćajne trake na prelazima San Isidro i Otaj Mesa iz Tihuane, a nakon toga će vojska postaviti bodljikavu žicu, kao i barikade i ograde.

 

Grad Tihuana, u državi Baha Kalifornija, nalazi se 38 kilometara od San Dijega u Kaliforniji.

 

"CBP nastaviće da se priprema za mogući dolazak više hiljada migranata koji se kreću prema SAD", rekao je Pit Flores, šef operacija CBP-a u Sand Dijegu, dodajući da se može govoriti o potencijalnoj ugroženoj bezbjednosti.

 

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa zauzela je čvrst stav da neće pustiti karavan migranata da uđe u zemlju.

 

Godinama migranti iz Centralne Amerike kreću na dug put do SAD. Na tom putu mnogi umru ili poginu, a mnogi završe kao žrtve bandi organizovanog kriminala.

 

Izvor:(RTRS)


 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.