ponedeljak, 09 jul 2018 17:13

VIDEO - Trninić: Šarović i Zvizdić osporili projekte iz Srpske

Napisano

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da je bh. delegacija, osporila pojavljivanje i potpis Republike Srpske u zvaničnom protokolu samita "16+1" u Sofiji.

 

Trninić je rekao da je delegacija Srpske učestvovala na samitu u Sofiji na poziv kineske ambasade, te da su kineske kompanije kandidovale protokole sa Republikom Srpskom za zvanični dio samita.

 

- Međutim, kada smo tamo došli, kineska kompanija se izvinila i skrenula pažnju da bh. delegacija, u čijem su sastavu /predsjedavajući Savjeta ministara Denis/ Zvizdić i /ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko/ Šarović, nije za to da projekti iz Republike Srpske idu u zvanični protokol - rekao je Trninić danas novinarima u Banjaluci.

 

On je rekao i da je Zvizdić uslovio napuštanjem Samita ukoliko projekti iz Srpske budu uvršteni u zvanični protokol.

 

Trninić je rekao da je na Komisiji za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlementa BiH bilo blokirano 180 miliona evra sredstava za Republiku Srpsku za četiri veoma važna projekta.

 

 

- Riječ je o projektu Svjetske banke za podršku restruktuiranju Željeznica Srpske vrijednom 51,3 miliona evra, zatim završetku autoputa Banjaluka-Prnjavor od 47 miliona evra, o projektu holandskog fonda Orio od tri miliona evra donatorskih sredstava, te izgradnji Koridora "Pet ce" od 70 miliona evra - naveo je Trninić.

 

On je istakao da su ova sredstva blokirana iz političkih razloga, te da Republika Srpska u ovom resoru ima konstantan problem sa nivoom BiH, iako se trudi da ima korektnu saradnju.

 

Izvor:(RTRS)

 

 

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.