nedelja, 04 novembar 2018 18:00

U zimskoj sezoni iz Sarajeva po jedan let više za Beč i Štutgart

Napisano

SARAJEVO - Prema zimskom redu letenja 2018/2019. dvije aviokompanije bilježe blagi porast broja aviooperacija sa sarajevskog aerodroma i to: jednu aviooperaciju više aviokompanija Austrian Airlines za Beč, te jednu aviooperaciju više aviokompanija Eurowings za Sttutgart, potvrdili su Feni sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kako su naveli, neznatan pad u broju aviooperacija bilježi aviokompanija FlyDubai koja je u prethodnom zimskom redu letenja imala šest aviooperacija na sedmičnom nivou, a u aktuelnom redu letenja planirane su četiri. Prema tome, u odnosu na prethodni zimski red letenja aviokompanija FlyDubai je reducirala broj aviooperacija sa šest na četiri.

 

Kako ističu sa Međunarodnog aerodoma Sarajevo, u odnosu na ljetni red letenja, dolazi do smanjenja broja letova u zimskom periodu, što je posljedica odluke svake aviokompanije u skladu sa određenim ekonomskim i drugim procjenama.

 

Što se tiče aktuelnog zimskog reda letenja za 2018/2019., Sarajevo je direktnom avionskom linijom povezano sa 12 destinacija i to: Zagreb, Istanbul, Minhen, Ljubljana, Beograd, Dubai, Doha, Beč, Sttutgart, Keln, Stockholm i Budimpešta.

 

Izvor:Nezavisne novine)


 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.