utorak, 12 jun 2018 19:30

Poljaci zainteresovani za proizvodnju traktora u Banjaluci

Napisano

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom iz Poljske koju je predvodio predsjednik Regionalne privredne komore Poljske i suvlasnik kompanije „Kontraktos" Witold Karczewski /Vitold Kačevski/ o mogućnostima organizovanja proizvodnje traktora na lokaciji preduzeća namjenske industrije „Kosmos", u Banjaluci.

 Ministar je upoznao delegaciju sa uslovima investiranja i drugim aspektima u vezi sa poslovanjem u Republici Srpskoj, te naveo da se raduje mogućnosti za povećanje poljskih investicija u našoj zemlji, ističući da će Ministartvo industrije, energetike i rudarstva pružiti punu podršku realizaciji ovog projekta.

 

„Imajući u vidu činjenicu da u Republici Srpskoj ima oko 35.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i da postoje odlični uslovi za dalji razvoj poljoprivrede, našem tržištu su potrebni traktori" rekao je ministar Đokić i dodao da će, u cilju što bolje pripreme za realizaciju ovog projekta, biti urađena studija koja će obuhvatiti procjenu domaćeg tržišta, analizu okruženja, način plasmana proizvoda, kao i modalitete podrške ovoj vrsti proizvodnje.

 

Predsjednik Regionalne privredne komore Poljske i suvlasnik kompanije „Kontraktos" Vitold Kačevski je istakao da su oni zainteresovani za ulaganja i izrazio očekivanja da će uskoro jedan dio svoje proizvodnje organizovati na našim prostorima.

 

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Zoran Maletić i direktor preduzeća „Kosmos" Dušan Vještica.

 

(BL PORTAL)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.