BANJALUKA - Direktorka Šumskog gazdinstva "Vrbanja" u Kotor Varošu Daliborka Kerezović Damjanović razriješena je danas te dužnosti, a za vršioca dužnosti direktora imenovana je Stana Kuzmić, potvrdio je Srni generalni direktor "Šuma Republike Srpske" Risto Marić.

ponedeljak, 08 oktobar 2018 09:48

Bosni i Hercegovini prijeti pravi egzodus radnika

Napisano

Najavljena liberalizacija tržišta rada u Njemačkoj mogla bi izazvati pravi egzodus radne snage iz BiH s obzirom na to da država nema strategiju kojom bi to spriječila, a da domaći poslodavci ni po jednom parametru ne mogu parirati onima iz jedne od najvećih svjetskih ekonomija.

U Vladi Srpske Srni je rečeno da se već dvije godine čeka na pismo podrške Savjeta ministara koje je potrebno da bi kineska Eksim banka odobrila sredstva za izgradnju auto-puta Banjaluka - Mlinište sa obilaznicom oko Banjaluke.

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić i generalni menadžer kompanije "Šan-dong internešnal“ Јang Sju parafirali su, u Banjaluci, Ugovor o koncesiji za izgradnju auto-puta Banjaluka - Prijedor, koji će graditi ova kineska kompanija. 

Strana 1 od 50