četvrtak, 12 april 2018 14:44

Večeras na tvrđavi Kastel: Međunarodni festival dječijeg folklora

Napisano

U organizaciji ANIP „Mladost“ večeras, 12.aprila, u 19.30 časova na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel počinje 15. međunarodni festival dječijeg folklora pod nazivom „Vaskršnji koncert“, na kojem će učestvovati 450 učesnika iz BiH, Srbije, Bugarske, Makedonije i Hrvatske.

„Cilj  manifestacije je okupljanje dječijih  folklornih ansambala iz regiona koji  promovišu raznolikost folklorne kulture i izvornosti melosa. Vaskršnji koncert je postao multikulturalan jer učesnici istovremeno predstavljaju svoje države, narode i nacionalne manjine“, saopštio je organizator. Naveli su da ovaj festival okuplja  djecu od pet do 16 godina, a da će ove godine po prvi put učestvovati i djeca iz „Centra zaštiti me“.

Festival je uvršten u Kalendar svjetske asocijacije folkolora CIOFF koja je pri UNESCO-u.

Prije nastupa na Kastelu, od 16 časova predviđen je defile učesnika kroz centar grada, a za 20 časova organizator je najavio otvaranje Gastro festa i starih zanata u Domu kulture u Zalužanima.

„Vaskršnji koncert“ nalazi se u programu „Proljeća u Banjoj Luci“.


Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.