sreda, 01 avgust 2018 21:26

Otvoren foto-konkurs "Tragom duše 2018"

Napisano

Tragom duše je foto-konkurs koji za cilj ima popularizaciju kulturnih i prirodnih dobara Republike Srpske i unapređenje dostupnosti riznice kulturnog i istorijskog nasljeđa zemlje na internetu.

 Fotografije će biti objavljene pod uslovima slobodne Creative Commons licence. Na taj način se fotografije dobara Republike Srpske pridružuju konceptu otvorenog i slobodnog znanja i obrazovanja.

 

Pravila

  • Tragom duše je foto takmičenje otvoreno za svakog;
  • Ne postoje ograničenja u pogledu broja poslatih fotografija - takmičari se čak ohrabruju da pošalju što veći broj svojih fotografija;
  • Potrebno je da fotografija predstavlja detalj, dio ili cjelinu kulturnog ili prirodnog dobra sa spiska;
  • Svako prirodno i nepokretno kulturno dobro ima svoj jedinstven(i) ID naveden u spisku, koji je potrebno navesti pri slanju fotografija. Pravilno navođenje ID-a osigurava učestvovanje Vaše fotografije u foto-konkursu;
  • Sve fotografije moraju da budu Vaše autorsko djelo i njihovim slanjem saglasni ste da se one objave pod uslovima CC 4.0 licence;
  • Ukoliko imate fotografije dobara starijeg datuma, možete i njih poslati na konkurs, pod uslovom da one nisu ranije objavljivane.

 

Trajanje konkursa

Da bi fotografije bile kvalifikovane za takmičenje i mogle da učestvuju u konkursu, neophodno je da ih pošaljete u periodu od 1. avgusta 2018. (00.00.01) do 30. septembra 2018. godine (23.59.59).

 

Nagrade

Stručni žiri će odlučiti o pobjedničkim fotografijama u dvije kategorije: prirodna dobra i nepokretna kulturna dobra. Dvadeset najboljih fotografija će biti u konkurenciji za osvajanje šest vrijednih nagrada u ukupnom fondu od 2.400,00 konvertibilnih maraka.

 

Više informacija o pravilima, spiskovima i o nagradama možete saznati ovdje.

 

(BL PORTAL)

 

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.