ponedeljak, 13 novembar 2017 17:52

Stojčinović i Jeličić u Okružnom sudu negirali krivicu

Napisano
Mirko Stojčinović Mirko Stojčinović

Bivši zamjenik pravobranioca RS Mirko Stojčinović i njegov nasljednik Borislav Jeličić, a koji je nakon hapšenja takođe "otišao" sa ovog mjesta, negirali su danas krivicu u Okružnom sudu u Banjaluci.

Republičko javno tužilaštvo tereti Stojčinovića i Jeličića da su malverzacijama gradskim zemljištem oštetili grad Banju Luku za višemilionske iznose u predmetima „Poljoprivredna škola“, „Građa“ i „Naš dom“.

U optužnici koja je ranije potvrđena, Stojičinoviću se stavlja na teret da je u predmetima "Građa" i "Naš dom" oštetio grad za oko 7,5 miliona KM, dok se slučaju „Poljoprivredna škola" zajedno sa Jeličićem, a bez saglasnosti grada, odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje u vezi sa pravom raspolaganja nad nekretninama ukupne vrijednosti preko 16 miliona KM.

Stojčinović se u sudu izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice, a isti iskaz ponovio je i Jeličić. Njihovi advokati su kratko istakli da će tokom suđenja dokazati nevinost svojih klijenata.

Borislav Jeličić

Borislav Jeličić

Spomenuti predmeti obavijeni su brojnim kontroverzama. Nakon hapšenja Stojčinovića, kojem su pripadnici Uprave za organizovani kriminal MUP-a RS lisice na ruke stavili ljetos u njegovoj kancelariji pomoćnika direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS (RUGIP), uhapšen je i Jeličić. Nakon izvjesnog vremena provedenog u pritvoru, obojica su pušteni da se brane sa slobode.

Krajem oktobra ove godine, uslijedila su nova hapšenja zbog malverzacija u postupanju u slučajevima "Građa" i "Naš dom".

Uhapšena su još tri službena lica RUGIP-a među kojima i pomoćnik direktora Aleksandar Deurić, a terete se za zloupotrebe službenog položaja i trgovinu uticajem


Izvor:(Mondo.ba)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.