sreda, 13 jun 2018 10:50

Vlasnik FIS-a Pero Gudelj otkriva: Nisam pokušao samoubistvo, htjeli su me ubiti

Napisano

Skoro tri godine nakon vijesti da je Pero Gudelj, vlasnik trgovačkih lanaca FIS Vitez, pokušao počiniti samoubistvo, te je na lokalnom putu u mjestu Krčevina kraj Viteza pronađen sa ustrelnom ranom u predjelu glave, on je na svom Facebook profilu otkrio da su ga pokušali ubiti, a za portal Faktor je potvrdio autentičnost snimka.

 

Gudelj je nedavno, kako je napisao u opisu videa koji je objavio, prvi put došao na lokaciju gdje su 2015. godine htjele da ga ubiju nepoznate osobe.

"Dakle, nisam digao ruku na sebe. Sve se desilo filmskom brzinom. Dvije maskirane osobe su mi zaprijetile da dvije godine ne smijem nikome dati njihov opis. Ako bih progovorio, desilo bi mi se isto ili bi nastradao neko od moje obitelji", naveo je Gudelj u opisu video snimka.

Dodao je kako se svega sjeća, te da je kada su ga pitali šta se dogodilo, sav potresen govorio "Želim da budem mrtav!".

POŠTOVANI PRIJATELJI, PRVI PUT SAM DOŠAO NA LOKACIJU GDJE SAM TREBAO BITI UBIJEN OD STRANE N.N. 2015. G. DAKLE, NISAM DIGAO RUKU NA SEBE, SVE SE DESILO FILMSKOM BRZINOM. DVIJE MASKIRANE OSOBE SU MI ZAPRIJETILE DA DVIJE GODINE NE SMIJEM NIKOME DATI NJIHOV OPIS. AKO BIH PROGOVORIO DESILO BI MI SE ISTO ILI BI NASTRADAO NETKO OD MOJE OBITELJI. SVEGA SE SJEĆAM TKO MI JE DOŠAO U PRVE MOMENTE. PITALI SU ME ŠTA JE BILO? SAV POTREŠEN GOVORIO SAM: ŽELIM DA BUDEM MRTAV! ČESTO SANJAM TE TEŠKE TRENUTKE, ALI SE ZAHVALJUJEM BOGU, PRVOJ INTERVENCIJI U BOLNICI U NOVOJ BILOJ I ZDRAVKU RAMLJAKU KOJI JE NAZVAO DOKTORE U KSC KOŠEVO BARUČIJA MERSETA I ABDULAHA HASANAGIĆA KOJI SU PRIPREMILI OPERACIONU SALU. U PUTU SAM VEĆ BIO U KOMI. HITNOM I USPJEŠNOM OPERACIJOM, KAO I VIŠEMJESEČNIM LIJEČENJEM OSTAO SAM ŽIV. VOLJU ZA ŽIVOT DAVALI SU MI MOJA DJECA, MNOGI PRIJATELJI, UPOSLENICI FISA, KAO I OSOBLJE BOLNICE NA KOŠEVU I MLADI KOŠARKAŠI KOJI SU MI SVOJIM SKANDIRANJEM POSLALI NEKU VRSTU EHA KAKO BI SE PROBUDIO IZ KOME. DANAS SAM PSIHIČKI I FIZIČKI JAK KAO NEKADA, RADIM SVAKI DAN 10 SATI. U OVO DRŽAVI NAJBOLJE JE IMATI MALU FIRMU, DO PETERO UPOSLENIH. USKORO NAPUŠTAM FIS, OTVARAM MALU FIRMU SA TROJE UPOSLENIH.

Objavljuje Pero Gudelj u 11. lipnja 2018

"Često sanjam te teške trenutke, ali se zahvaljujem Bogu, prvoj intervenciji u bolnici u Novoj Biloj i Zdravku Ramljaku, koji je nazvao doktore u KSC Koševo Baručija Merseta i Abdulaha Hasanagića, koji su pripremili operacionu salu. U putu sam već bio u komi. Hitnom i uspješnom operacijom, kao i višemjesečnim liječenjem, ostao sam živ", naveo je Gudelj u opisu videa koji je postavio na društvenoj mreži.

Nadalje navodi kako su mu volju za životom dala njegova djeca, mnogi prijatelji, uposlenici FIS-a, kao i osoblje bolnice na Koševu i mladi košarkaši, koji su mu svojim skandiranjem poslali neku vrstu "eha kako bi se probudio iz kome".

"Danas sam psihički i fizički jak kao nekada, radim svaki dan 10 sati. U ovoj državi najbolje je imati malu firmu, do petero uposlenih. Uskoro napuštam FIS, otvaram malu firmu sa troje uposlenih", najavio je Gudelj.

Gudelj je za pomenuti portal rekao da ranije nije imao snage da ode na mjesto gdje se sve dogodilo.

"Stojim iza svega što sam na snimku rekao. Ne bih mnogo više o tome zbog djece, da njih puno ne uznemiravam. Spomenuo sam na snimku i garantujem da bivša žena nije umiješana u to i ne bih želio da se ona osuđuje. Ja sam, hvala Bogu živ, radim, život ide dalje. Na to mjesto su me zvali da dođem da razgovaramo oko posla. Jedan mi je stavio pištolj sa tri metka u usta i sve se desilo u 10 sekundi. Želim da ovo bude poruka, kako kriminalcima, tako i policiji da za njima traga, te kako se ovo ne bi dogodilo i drugim privrednicima u BiH", kazao nam je Gudelj.

U MUP-u Srednjobosankog kantona kazali su kako nije evidentirana prijava o navodima koji se spominju na snimku.

 

Izvor:(Faktor.ba)

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.