nedelja, 15 april 2018 19:02

Uspješno obavljena operacija oka Slađani Simidžiji

Napisano

U Beogradu je uspješno obavljena operacija desnog oka dvadesteosmogodišnjoj Slađani Simidžiji iz Bosanskog Grahova, oboljeloj od dijabetesa, za koju je u humanitarnim akcijama prikupljeno 24.000 KM da bi se operativnim zahvatom zaustavilo sljepilo, potvrđeno je Srni u porodici Simidžija.

Operacija oka obavljena je 14. aprila u jednoj beogradskoj privatnoj klinici. Tome su prethodio niz humanitarnih akcija s ciljem prikupljanja novčanih sredstava da bi se platila operacija.

Slađani, koja od devete godine boluje od dijebetesa, vid se naglo pogrošao posljednjih mjeseci. Na desno oko, koje je operisala, gotovo ništa nije vidjela.

Slađana je ispričala Srni da je prije operacije bila uplašena i pod stresom zbog čega joj je i šećer bio previsok, pa je operativni zahvat bio odgovođen nekoliko časova.

Ona je istakla da su ljekari dali sve od sebe da joj šećer bude doveden u granicu kada je mogući da se obavi operacija.

"Uspjela sam. Poslije anestezije čula sam ljekare kako govore da su prezadovoljni i da je zahvat odlično prošao", kaže Simidžija, prenosi Glas Srpske.

Nakon operacije, ljekari su joj dali uputstva šta da radi, a na kontrolu treba da ide 20. aprila.

Sve vrijeme uz Slađanu je bila i njena porodica, koja je za ljekare imala samo riječi hvale.

Slađani Simidžiji dijabetes je narušio zdravstveno stanje i, pored vida, oštetio bubrege.

Humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Slađanu pokrenula je Omladinska organizacija iz Drvara, a masovan odziv dali su i njeni sugrađani.

 

(BL PORTAL)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.