utorak, 17 jul 2018 14:11

Predata peticija sa više od 3.000 potpisa za nagradu "Sestre Gajić"

Napisano
ARHIV / Foto: Buka Magazin ARHIV / Foto: Buka Magazin

Predstavnici inicijative da se u Banjaluci uspostavi Nagrada Grada za humanost i nosi naziv po sestrama Gajić, predali su nadležnima potpise više od 3.000 sugrađana koji su podržali ovaj prijedlog.

Sestre Gajić oboljele su od Laforine bolesti 2007. godine, a njihova porodica prikupila je do sada više od milion maraka za istraživanja, radi otkrivanja lijeka koji će pomoći cijelom čovječanstvu.

 

Građani smatraju da su sestre Gajić pravi simbol borbe i humanosti, te da bi se nagradom sa njihovim imenom Banjaluka na jedan način odužila nadljudskoj borbi ove porodice da pronađe lijek protiv Laforine bolesti.

 

– Mi u Banjaluci nemamo nekog po kome bi nosila ime takva nagrada osim njih i treba da se ponosimo našim sugrađanima. Pozivam sve predstavnike Skupštine Grada da uspostavljanjem ovakve nagrade zahvalimo našim sugrađanima, porodici Gajić, čiji će nadljudski napori promijeniti život i spasiti mnoge oboljele od neuroloških bolesti širom svijeta- poručila je humanitarka i novinarka Adriana Basara koja je incijator akcije.

 

Aktivisti se nadaju da će ovaj prijedlog što prije biti uvršten na dnevni red Skupštine.

 

Hrabro srce Tatjane Gajić prestalo je da kuca 2014. godine, u 23. godini, a Milana se i sada uz pomoć porodice bori za ozdravljenje.

 

Izvor:(SrpskaInfo)


 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.