utorak, 15 maj 2018 14:16

Građani prijavili moguće zloupotrebe ličnih podataka i JMBG

Napisano

Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske posljednjih dana obratio se znatan broj zabrinutih građana sa informacijom o izmijenjenoj sadržini teksta na peticiji Fejsbuk grupe “Pravda za Davida” na koju upisuju svoje lične podatke, uključujući JMBG.

Prema navodima građana, čiji identiteti su poznati Redakciji Srne i MUP-u Srpske, “lica koja potpisuju peticiju nisu svjesni šta potpisuju, jer je njihova sadržina prije par dana promijenjena”.

“Budući da ne piše za šta se daje punomoć i saglasnost, postoji velika mogućnost zloupotrebe potpisa i podataka građana, matični brojevi se mogu koristiti za sve i svašta a, po zakonu, osobe koje su se već potpisale i ostavile svoje podatke ne mogu se više žaliti”, piše u jednoj od prijava.

U staroj verziji peticije, koja je dostavljena MUP-u, ranije je pisalo – “Mi, dole potpisani, dajemo punu podršku i legitimitet neformalnoj grupi ‘Pravda za Davida’ za okupljanje, ukazivanje na nepravilnosti u radu institucija, pozivanje na kažnjavanje odgovornih te pronalazak, procesuiranje i kažnjavanje lica odgovrnih za smrt Davida Dragičevića”.

U jednoj od novih verzija peticije za podršku grupi “Pravda za Davida” navodi se – “Mi, dole potpisani, dajemo punu podršku i legitimitet neformalnoj grupi ‘Pravda za Davida'”, a u najnovijoj je navedeno – “Peticija za podršku grupi ‘Pravda za Davida'”.

Građani izražavaju nadu da će policija u što skorijem periodu provjeriti ove navode.


Izvor:(ATV)


 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.