UEFA izbacuje Mančester Siti iz Lige šampiona?

Evropska fudbalska federacija bi mogla da izbaci Mančester Siti iz eltnog klupskog takmičenja u sezoni 2019/20. ukoliko se dokažu brojne finansijske malverzacije engleskog prvaka.

“Guardian” prenosi da su Građani preuvelčavali iznose sponzorskih ugovora, samim tim i prihode, kako bi bili u mogućnosti da više novca potroše za kupovinu novih igrača,.

 

Vlasnik Mančester Sitija šeik Mensur bin Zajed je navodno direktno, privatnim novcem, učestvovao u pokrivanju dijela klupskih troškova, kao i da je tajno finansirao ‘građane’ bez zvaničnog izvještaja.

 

Predsjednik UEFA, Aleksander Čeferin, je potvrdio da je pokrenuta istragu protiv engleskog prvaka kako bi bilo ustanovljeno da li je bilo nepravilnosti u prikazivanju prihoda od sponzora.

 

Mančester Siti je od Etihada trebalo da 2015. godine dobije oko 60 miliona funti. Samo osam miliona uplatila je ova avio kompanija dok je ostatak novca stigao direktno iz Abu Dabi United grupe, piše u dokumentima koje je objavio Fudbal leaks.

 

Čeferin je istakao da će Siti “veoma brzo saznati” da li ih i kakva kazna potencijalno očekuje i potvrdio je da je istraga pri kraju.

 

“Procjenjujemo situaciju. Imamo nezavisnu komisiju koja se bavi time. Veoma brzo ćemo imati odgovore o tome šta će se dogoditi u ovom konkretnom slučaju”, rekao je Čeferin za Times.

 

Izvor: (Sportklub / RTRS)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *