U Banjaluci otvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu VIDEO

26.05.2022. | 22:47

Spektakularnom ceremonijom na rijeci Vrbas, pored tvrđave Kastel u Banjaluci, večeras je otvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu.

Takmičenje će naredna tri dana biti održano na Vrbasu, a završeno 1. juna na Tari u Foči.
Na prvenstvu učestvuju 62 tima iz 22 zemlje.
Takmičenje je otvorenim proglasio srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.
“Ovo je dokaz da radimo odgovorne poslove kako bismo sačuvali mir i stabilnost, a to se može uraditi samo saradnjom među ljudima i među narodima. Republika Srpska i Banjaluka su ponosni na ovaj događaj, na rafting klub Kanjon, na sve one koji su dali doprinos da ovo takmičenje ima tradiciju. Vrijeme je da vama koji ste došli iz daleka i iz blizine poželim sve najbolje i da proglasim ovo prvenstvo otvorenim”, rekao je Dodik.

“Najavljivali smo najveće i najspektakularnije otvaranje svjetskog prvenstva. Ponosan sam da je Banjaluka večeras centar svijeta. Ponosni smo što smo domaćini nečega što nije lokalno, nije ni balkansko, nego što je svjetsko, a naše. Želim svima koji su ovdje da se lijepo osjećaju u najljepšem gradu na svijetu”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
I predsjednik Međunarodne rafting federacije Džo Vili Džons pozdravio je sve prisutne.
“Prethodne dvije godine su bile teške za sport. Posljednje Svjetsko prvenstvo održano je 2019. godine, zbog pandemije korona virusa smo bili primorani da otkažemo takmičenja. Želim da se zahvalim svima u Banjaluci na domaćinstvu. Zahvaljujem stotinama sportista koji su ovdje, hvala vam što ste trenirali svoje tijelo i um, svi ste pobjednici”, rekao je Džons.

Oznake: Banjaluka