Pola tima zaraženo koronom: Široki Brijeg zatražio odgađanje narednih utakmica u ligi

20.10.2020. | 13:14

Fudbalski klub Široki Brijeg objavio je u ponedjeljak kako je samo šest igrača ovog kluba negativno, a utvrđeno je kako je šest igrača koji su igrali protiv FK Sarajevo u 11. kolu Premijer lige BiH u subotu pozitivno na korona virus.

Fudbalski klub Široki Brijeg poslao je danas zahtjev za odgodu utakmica s Veležom i Tuzla Sitijem na adresu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a konačnu odluku u toku dana donijeće Takmičarska komisija.

Kako saznaje N1, Širokobriježani na adresu Saveza, uz zahtjev za odgodu utakmice, nisu priložili medicinsku dokumentaciju, a očekuje se da to urade u toku dana.

Po pravilniku NS BiH Široki Brijeg je zahtjev za ogodu utakmice morao poslati osam dana ranije, a s obzirom da je taj vremenski rok istekao potrebna je i saglasnost Veleža za odgađanje sutrašnje utakmice Kupa BiH i Tuzla Cityja za odgađanje susreta 12. kola Premijer lige BiH koji se igra narednog vikenda.

Stav Veleža o odgodi sutrašnjeg susreta još uvijek nije poznat, baš kao ni stav Tuzla Sitija. Odluka Takmičarske komisije NS BiH trebala bi biti poznata u toku dana, a postoji mogućnost da izađu u susret Širokobriježanima po pitanju duela osmine finala Kupa BiH protiv Veleža.