Koje su košarkašice ostavile najveći pečat u završenoj sezoni prvenstva BiH

17.05.2021. | 22:23

Nakon završetka sezone u ženskoj košarkaškoj ligi, stranica Eurobasket.com dodijelila je priznanja košarkašicama za sezonu 2020/2021. Dragana Svitlica proglašena je za trenera godine, nakon što je ove sezone s ekipom Orlova osvojila titulu šampiona BiH i Kup BiH.

Za MVP finalne serije proglašena je Anđela Gligić, igračica Orlova. Svojom dobrom igrom Anđela se našla i na širem spisku selektora Gorana Loje. Za igrača godine proglašena je Nikolina Džebo, igračica Feniksa iz Banje Luke, piše “sportsport.ba“.

Za igračicu koja je najviše napredovala proglašena je Ajla Selimović, igračica Čelika iz Zenice, koja je imala sjajnu sezonu iza sebe i svojim igrama, te ponašanjem zaslužila je da se naše na spisku selektora Gorana Loje, koji je očito imao neke druge vizije.

U prvu petorku prvenstva izglasane su: Čarna Prokić (Banovići), Dragana Domuzin (Orlovi), Jovana Milaković (Leotar), Ajla Selimović (Čelik), Nikolina Džebo (Feniks).

U drugoj petorci prvenstva pronašle su se: Marija Kešeljević (Leotar), Bhrea Griffin (Jedinstvo), Nedžla Kovačević (Čelik), Jovana Marković (Banovići), Vladinka Erak (Orlovi).

Kada je u pitanju najbolji defanzivni tim, tu su izabrane: Carna Prokić (Banovići), Dragana Domuzin (Orlovi), Nedžla Kovačević (Čelik), Ajla Selimović (Čelik) i Nikolina Džebo (Feniks).

Nakon nekoliko sjajnih sezona ekipe Banovića, tim Orlova ove sezone bio je prejak, te je zasluženo osvojio titulu prvaka. U narednoj sezoni očekuje se još zanimljivije takmičenje, a svoj povratak u sami vrh bh. košarke najavila je ekipa Čelika.