Grahovac odlazi iz Rapida: Banjalučanin ostavio dubok trag u klubu iz Beča

16.05.2022. | 13:39

Pouzdani vezni fudaler Srđan Grahovac napustiće redove bečkog Rapida na kraju sezone, potvrdio je ovaj klub.

Banjalučanin je ostavio dubok trag u zeleno-bijelom dresu jednog od najvećih klubova u Austriji, ali je došlo vrijeme da se dvije strane raziđu.

“Prelijep period bliži se kraju. Ponosan sam što sam toliko dugo bio dio ovog kluba. Odigrati skoro 200 utakmica za Rapid i biti u prilici da nosite kapitensku traku je velika čast i uvijek ću se rado sjećati perioda u Rapidu. Prelijepi Beč i cijela zeleno-bijela porodica, posebno navijači, ostaće uvijek u mom srcu, a ekipi držim palčeva za što bolje rezultate u budućnosti”, rekao je Grahovac za klupski sajt.

On je u dresu Rapida odigrao tačno 195 utakmica, od 2014. godine kada je u Beč stigao kao kapiten banjalučkog Borca. U martu 2017. godine otišao je na pozajmicu u kazahstansku Astanu, gdje je ostao i u sezoni 2017/18. Zatim je igrao na pozajmici u Rijeci, da bi se u Rapid vratio 2019. godine. Iako sa ovim klubom nije osvojio nijedan trofej, igrom, ponašanjem i zalaganjem stigao je i do kapitenske trake.

“Nakon ličnog razgovora koji je protekao u prijateljskom tonu, odlučili smo da se raziđemo. Želio bih da zahvalim Grahi za posvećenost tokom svih ovih godina i da mu, u ime kluba, poželim sve najbolje u budućoj karijeri”, rekao je sportski direktor Rapida Zoran Barišić.