Đoković preko Van Rajthovena do četvrtfinala Vimbldona

03.07.2022. | 23:46

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona nakon što je poslije četiri seta pobijedio Holanđanina Tima van Rajthovena – 6:2, 4:6, 6:1, 6:2.

Naredni rival srpskom asu biće Italijan Janik Siner koji je neočekivano eliminisao petog nosioca Španca Karlosa Alkarasa.

U Engleskoj je na snazi policijski čas od 23 sata, ali je Novak uspio da bude drži od toga i da ne dozvoli da se isprazne tribine, već je pred punim tribinama Vimbldona uspio da proslavi plasman u četvrtfinale turnira u Londonu.

Novak je fantastično otvorio, što potvrđuje brejk u ranoj fazi meča. U drugom gemu je „oteo“ servis Holanđaninu koji je prije susreta smjelo poručio da može da ga eliminiše sa Vimldona, gdje je Đoković nanišanio sedmu titulu, a ukupno juri 21. Grend slem.

Nije se svjetski broj tri obazirao na to što priča Van Rajthoven, već je ekspresno dobio prvi set uz dva brejka – i drugom i osmom gemu, za ubjedljivih 6:2 za svega 41 minut igre.

Činilo se da će identičan scenario biti i u drugom setu, jer je u četvrtom gemu imao brejk lopte za 3:1, ali se Holanđanin nekako izvukao.

Igralo se gem za gem, sve do sedmog gema kada je Van Rajthoven uspio da iznenadi Srbina i da mu „ukrade servis“.

Ispostaviće se da će taj brejk biti dovoljan da Tim dođe do izjednačenja u setovima.
Sve to kao da je razbjesnjelo Novaka Đokovića koji je ubacio u „veću brzinu“ i održao je pravi čas tenisa rivalu iz Holandije.

Napravio je dva brejka, osvajao je gemove na sopstveni servis bez izgubljenog poena, a posebno je bio impresivan njegov ritern, kao i brojni lob udarci. Za samo 29 minuta je Đoković osvojio treći set i stigao do prednost od 2:1 u setovima.

Ohrabren fantastičnom igrom Novak je u četvrtom nastavio tamo gdje je stao u trećem setu. Uslijedio je rani brejk, zatim i potvrda istog za brzo vođstvo 2:0.

To je dovelo do psihološkog pada kod Tima van Rajthovena, dok je Novak djelovao samouvjereno, poput pravog šampiona, „našpanovanog“ da što prije završi posao i nastavi pohod ka sedmoj tituli na terenima „Ol Ingland klaba“.

Napravio je novi brejk u četvrtom setu, ukupno drugi i poveo sa 5:1, poslije čega je na sopstveni servis rutinski riješio pitanje pobjednika.

Naredna meta je Italijan Janik Siner koji je demonstrirao sjajan tenis i uspio je da eliminiše petog nosioca Karlosa Alkarasa poslije četiri seta borbe.