Biciklistička trka “Beograd- Banjaluka” u aprilu iduće godine

Međunarodna biciklistička trka “Beograd- Banjaluka” biće održana u aprilu iduće godine. Opština Vlasenica je domaćin prve, i starta druge etape trke.

Biciklistička trka Beograd-Banjaluka jedan je od najvećih regionlanih sportskih događaja, a naći se na mapi Beograd-Banjaluka, predstavlja veliku čast za Vlasenicu.

– To su dva centra koja povezuju Srpsku i Srbiju. I takav događaj regionalnog karaktera da se odvija na području Vlasenice velika je stvar za nas – kaže Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Iz biciklističkog kluba Vlasenica ističu da već imaju iskustva sa sličnim događajima, jer su već tri puta organizovali državna prvenstva u biciklizmu.

– Ono što znači za nas to je da smo mi ovom organizacijom biciklizam digli na veći nivo, kada je u pitanju ne samo Vlasenica, već kompletna regija i Srpska i BiH – navodi Željko Lukić, BK Vlasenica.

I ove godine za trku vlada velika zainteresovanost. Do sada je prijavljeno 170 biciklista.

– Prva etapa startuje iz Beograda 18 aprila i završava se isti taj dan u Vlasenici nakon 250 kilometara. Mi smo odlučili da u Vlasenici napravimo i krugove, da bude još interesantnije, a nakon toga startujemo prema Brčkom – kaže Vladimir Kuvalja, direktor trke.

Biciklisti će u okviru trke skoro 800 kilometara preći za četiri dana i u četiri etape.

 

Izvor:(RTRS)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *