Zvizdić poredio Dodika sa Hitlerom i Čaušeskuom!

Skandalozno ponašanje Denisa Zvizdića pred američkim zvanicama na sastanku u Sarajevu. Od SAD tražili da učine sve kako bi usvojile MAP za članstvo BiH u NATO. Zbog ovih napada razmatra se Zvizdićeva smjena.

Odlazeći predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić mogao bi biti smijenjen i pre nego što uskoro bude formiran novi savjet ministara, na čijem čelu će biti Zoran Tegeltija iz SNSD, koji je dobio većinsku podršku na nedavnim konsultacijama parlamentarnih stranaka sa članovima Predsjedništva BiH.

Kako su “Novosti” već prenijele, to je najavio i poslanik SNSD u Predstavičkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac.

Košarac je izjavio da se na sastanku u Sarajevu, sa zamjenikom državnog sekretara SAD Džonom Salivenom, Zvizdić skandalozno ponašao, iznoseći najnegativnije i najuvredljivije tvrdnje o kadrovima SNSD, a posebno o lideru te stranke i predsedavajućem PBiH Miloradu Dodiku, zatim Republici Srpskoj Srbiji i Rusiji.

Zvizdić je zamolio Salivena da Amerika podrži i učini sve, dok je još koju sedmicu on predsjedavajući Savjeta ministara, da Savjet ministara BiH pod njegovim vođstvom donese svoj prvi nacionalni godišnji program, koji predstavlja dokument koji dostavljaju države koje imaju MAP status u NATO, nakon čega bi bio aktiviran akcioni plan za članstvo u NATO (MAP) za BiH.

“Večernje novosti” iz diplomatskih izvora saznaju da je Zvizdić, inače član SDA, na sastanku sa Džonom Salivenom, kojem su pored američke delegacije prisustvovali i ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, i ministar finansija Vjekoslav Bevanda, iznio najružnije uvrede na račun Milorada Dodika, nazivajući ga autokratom, koji se ponaša kao Hitler, Čaušesku ili Staljin, i koji javno govori da ne želi da vidi BiH u NATO.

Zvizdić je rekao Salivenu, kako navodi diplomatski izvor, da je Dodikovo antinatovsko raspoloženje pod direktnim uticajem Beograda i Moskve.

Saliven, koji je i sam bio pomalo začuđen Zvizdićevom oštrom i uvredljivom retorikom, rekao je da će SAD pružati i dalje pomoć BiH, i da su za SAD NATO integracije prioritet.

Izvori Večernjih novosti kažu da je Zvizdić rekao da BiH može ići napred samo uz ključnu ulogu SAD, navodeći kako između prozapadnih i antizapadnih snaga, Balkan može ići napred samo ako pobijede prozapadne snage.

Zbog svega ovog poslanik SNSD u PBiH Staša Košarac potvrđuje da se razmatraju modeli Zvizdićeve smjene, jer nema podršku SNSD.

– Jedan od modela smjene Zvizdića je i pokretanje inicijative za smjenu u PD parlamenta BiH, gdje su za njegovu smjenu potrebne 22 ruke – ističe Košarac, za “Večernje novosti“.

MEDIJI

Nakon tirade protiv RS i predsjedavajućeg PBiH Milorada Dodika, Denis Zvizdić na kraju sastanka nije propustio da pred Salivenom ospe paljbu i po medijima u Srpskoj, koji su, kako je on rekao, “svi u službi Dodikovog SNSD”.

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *