Vučić: Republika Srpska može da očekuje još veću pomoć Beograda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Republika Srpska, zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima Srbije, može da očekuje još veću pomoć ove zemlje.

Vučić je zamolio Cvijanovićevu da kolegama i narodu Republike Srpske prenese srdačne pozdrave uz želju da zauvijek sačuvaju Srpsku i brinu o njenim građanima.

 

“Mi ćemo umeti da budemo snažan oslonac Republici Srpskoj, baš kako ste vi to poželeli”, rekao je Vučić na sastanku sa Cvijanovićevom u Beogradu.

 

On je predsjedniku Republike Srpske čestitao izbor na ovu funkciju i poželio joj mnogo uspjeha u budućem radu.

 

“Želim da čuvate Republiku Srpsku, da građani budu zadovoljni i srećni, bogatiji, da budu svoj na svome”, rekao je Vučić.

 

On je istakao da će Srbija uvijek poštovati Dejtonski mirovni sporazum, svaku odluku koju konsenzusom donesu tri naroda u BiH, poštovaće integritet BiH i integritet Republike Srpske u okviru BiH.

 

“Ne moram da govorim šta nas sve vezuje sa Republikom Srpskom. Pripadamo istom narodu, ali mislim da treba da gledamo u budućnost – kako da se ubrzano razvijamo i gradimo ekonomske, kulturne i sve druge odnose, od infrastrukturnih povezivanja do većeg broja investicija”, rekao je Vučić.

 

Izvor:(RTRS)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *