VIDEO – Mektić: Dodik je Palmeru rekao da je za NATO i molio ga da Predsjedništvo ne glasa o tome već Savjet ministara

Dodik je Palmeru rekao da je za NATO i molio ga da Predsjedništvo ne glasa o tome već Savjet ministara! Obavještajne i bezbjednosne službe imaju sve informacije, ali ih ne smiju dati vlastima: kome će ih dati i prodati?!

Susjedi i komšije nas predstavljaju kao bure baruta a BiH je zvanično sigurnija zemlja od njihovih!

Gostujući u emisiji Face to Face, Dragan Mektić je objasnio zašto nije otišao na sastanak kod Željke Cvijanović o aktivaciji MAP-a:

– Odlučio sam da ne odemo na sastanak jer moramo sa SNSD-om da razgovaramo o tome na koji način i kako su nas doveli do ove situacije gdje smo ozbiljno zakoračili prema pristupanju u NATO. To je kad je Nebojša Radmanović(SNSD) potpisao odluku vezanu za aktivaciju MAP-a i sačinio još jedno pismo koje je uputio generalnom sekretaru NATO-a gdje je kurtoazno ali vrlo kulturno upozorio da BiH ima neku vrstu upute na putu ka NATO-u. S obzirom na to da se oni sami ograđuju, oni su i inicijatori svega – rekao je Mektić te dodao:

– Nikada me niko nije pozvao na bilo kakav sastanak da se konsultujemo oko bilo čega. Oni su nas ovdje doveli i sad smo im kao potrebni. Željka ne može da zove pojedinačno na takav sastanak, pa ni mene. Ako je htjela da postigne neki dogovor, trebala je zvati najodgovornije političke partije iz RS-a. Oni žele da postignu jedan cilj, skinuti sa sebe odgovornost.

Dodik je rekao Palmeru da zaobiđe Predsjedništvo BiH

– Zadnji put kad je bio Palmer, Dodik mu je rekao da što se tiče puta BiH u NATO, da tu priču guraju, ali da zaobiđu Predsjedništvo BiH. Htio je samo sebe izvući. Ja sam ubijeđen da Milorad Dodik namjerava da manipuliše ljudima i da na taj način vlada već godinama. Predlaže Srbima iz Oružanih snaga da se povuku, a zašto se on ne povuče iz Predsjedništva – zapitao se Mektić I dodao da Dodik želi da svali “krivicu” na Srbe u Vijeću ministara ako budu glasali za godišnji plan BiH na putu za NATO,da bi opet bili izdajnici.

Dodik je opasan jer uvijek jedno misli, a drugo radi

– Prvo je poručivao da neće ući ako ne bude zastave RS-a, a ušao je. Prema tome, to je njegova politika. Njega ne interesuje sudbina naroda. Tu su jaki finansijski interesi, gdje se ovlada kapacitetima u BiH.

 

Izvor:(oslobodjenje.ba)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *