VIDEO – Dragan Čavić: SDA postavlja neostvarive ciljeve i stvara strahove

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je u našoj emisiji Telering da SNSD i HDZ imaju dovoljno kapaciteta da sa SDA, ili nekim drugim partnerom, formiraju Savjet ministara, ali da SDA pravi problem postavljanjem neostvarivih ciljeva.

On kaže da je na SDA odluka o formiranju vlasti na nivou BiH, ali da ta stranka ne može da postavlja takve ciljeve, jer stvara strahove i konfrontaciju među ljudima.

Čavić navodi da je stvoren ambijent u kojem se “Srbi i Hrvati plaše BiH, a Bošnjaci Republike Srpske”, ali da u politici svi treba da postavljaju realne ciljeve i postižu kompromise.

Čavić je rekao da je NDP prvi put u političkom partnerstvu sa SNSD-om, te da je licemjerno da PDP i SDS prozivaju njegovu stranku.

On je istakao da je NDP bio najprincipijelniji u odnosu prema politici opozicionog bloka SzP u kojem je bio sa SDS-om i PDP-om, ali da je platio cijenu gubitka svog identiteta unutar tog bloka, dobivši na oktobarskim opštim izborima 35 odsto glasova manje nego na onim 2014.

– Tada sam kolegama postavio pitanje – da li smo vodili ispravnu politiku? Zaključili smo kao stranka da treba da pregovaramo sa vladajućim blokom i da mu se pridružimo kada je riječ o vršenju vlasti na nivou Republike Srpske. Želimo da konstruktivno djelujemo i afirmišemo svoju politiku sa pozicije vlasti, i to u skladu sa svojim izbornim rezultatom – naglasio je on.

Izvor.(RTRS)

 

Ostavite komentar: