VIDEO – Dodik: Važno da imamo najbolje odnose sa Srbijom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da ga je upoznao sa situacijom u BiH.

Dodik je istakao da postoji želja da se što prije implementiraju izborni rezultati na niovu BiH, gdje će biti zastoj.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH naglasio je da je važno da imamo najbolje odnose sa Srbijom.

“Nama je važno da imamo najbolje moguće odnose sa Srbijom, koja se pokazala kao stabilan partner, ne samo ekonomski nego kada je riječ o poštovanju Dejtonskog sporazuma”, rekao je Dodik.

On je istakao da Srpska i Srbija imaju veoma uspješnu saradnju i da su njihovi odnosi dobra prilika da i BiH “formira novu politiku dobrih odnosa sa Srbijom na svim poljima”.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je opstrukcija formiranja Savjeta ministara locirana u Federaciji BiH, gdje odugovlače sa uspostavljanjem vlasti.

“FBiH gotovo da nema šanse da u narednih tri ili četiri mjeseca formira strukturu vlasti. Ukoliko to bude razlog čekanja da se formira Savjet ministara na nivou BiH, onda i ne vidim razlog da uopšte tamo radim”, rekao je Dodik.

Kada je u pitanju uvođenje taksi na robu i Srbije i BiH na području Kosmeta, Dodik je naglasio da se radi o međunarodnom presedanu, kao i da potez kosovskih vlasti utiče na regionalnu stabilnost.

Dodik je naglasio da kada je riječ o pitanju granice između BiH i Srbije potrebno je uložiti više napora u narednom periodu, za rješavanje ovog pitanja.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Crna Gora mora da promijeni svoj odnos prema srpskom narodu u cjelini i da mu da jednaka prava i slobode kakva uživa crnogorski narod u Srbiji i Republici Srpskoj.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je danas razgovarao sa Dodikom o odnosima i saradnji Srbije i BiH.

Na sastanku je konstatovano da je trgovinska razmjena u porastu. Vučić je istakao da je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH informisao o stanju na Kosovu i Metohiji. Zahvalio se na odnosu Srpske i BiH po pitanju uvođenja taksi na uvoz robe na područje Kosova.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je ideja da se napravi najveći spomenik u Donjoj Gradini, gdje bi bio muzej sa mogućnosti video produkacija da bi djeca iz Srbije, Republike Srpske, BiH mogli da uče kakvo se zlo dogodilo u Јasenovcu.

“Borimo da se takve stvari ne odu u zaborav”, rekao je Vučić, koji je dodao da je sa Dodikom razgovarao o odnosima i saradnji Srbije i BiH i trgovinskoj razmjeni.

Vučić je rekao da je sa Dodikom razgovarao o budućem periodu koji očekuje Srbiju, a koji, kako je istakao neće biti nimalo lak, prvenstveno u cilju smanjenja javnog duga i broja nezaposlenih.

Predsjednik Vučić je zamolio Dodika da zajedničkim snagama uz obostranu podršku održe mir i stabilnost na ovim prostorima.

 

Izvor:(RTRS)

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *