SDS i PDP se oglasili povodom zastave BiH u Predsjedništvu BiH

Srpska demokratska stranka i Partija demokratskog progresa oglasili su se povodom sjednice Predsjedništva BiH, na kojoj je bila istaknuta zastava Bosne i Hercegovine bez zastave Republike Srpske na čemu je u proteklom periodu insistirao Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokazao je danas na kojem političkom principu se zasniva njegov „posao“ u Sarajevu: Ako ne može zastava Republike Srpske, dobra je i zastava BiH, saopštili su iz Srpske demokratske stranke.

 

SDS podsjeća da je Dodik prethodnih mjeseci imao samo jednu temu, a to je bila upravo zastava Republike Srpske pod koju je stao u toku predizborne kampanje i bez koje, kako je istakao, neće raditi u Sarajevu.

 

“Dodik je u više navrata kazao da Predsjedništvo neće raditi ukoliko pored zastave BiH ne bude stajala i zastava Republike Srpske. Nakon što je uvidio da njegov politički cirkus u Sarajevu ‘ne pije vode’, Dodik je pustio ‘b’ stranu svoje ploče na kojoj se nalazi aktuelni SNSD-ov hit: Ako ne može zastava Srpske, onda izbacite zastavu FBiH koja ne postoji, a mi ćemo raditi pod amblemom BiH”. piše u saopštenju.

SDS podsjeća Milorada Dodika da on ima apsolutno pravo da od sebe i svoje stranke pravi pokretnu cirkusku šatru, ali da to nikako ne može i ne smije da radi sa zastavom Republike Srpske, navodi se u saopštenju SDS-a.

 

Bilo je očekivano da aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH stane samo pod jednu zastavu, onu Bosne i Hercegovine, i po ko zna koji put pogazi svoju riječ i obećanje, saopštili su iz PDP-a.

 

“Njegova riječ odavno nema nikakvu težinu, ali teška je uvreda za Republiku Srpsku i srpski narod što onaj koji je izabran da nas dostojanstveno predstavlja pravi cirkus od zastave, jednog od simbola i svetinja Srpske. Milorad Dodik na ovaj način ne bruka samo sebe, nego sve one koji istinski poštuju Republiku Srpsku i zastavu pod kojom je Srpska stvarana i postoji, što je ponižavanje od strane onoga koji je biran da savjesno i odgovorno izvršava svoju dužnost i čuva interese Republike Srpske”, navodi se u saopštenju PDP-a.

 

Iz PDP-a tvrde da će se javnost uskoro uvjeriti da je cirkus i sramoćenje zastave samo jedna u nizu budućih prevara i manipulacija koje Dodik priprema.

 

Izvor:(N1 BiH)

 

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *