“S ljubavlju hrabrim srcima”: U toku donatorsko veče – Pozovite 1411

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci u toku je donatorsko veče u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je poseban osjećaj prisustovati ovoj manifastaciji.

“Zajedno putujemo zajedno već devetu godinu i drago mi je da je predsjednica Cvijanović nastavila tradiciju. Ovo je velika borba malih junaka i njihovih roditelja. Mi pokušavamo da im pomognemo. Ponosan sam na to što iza ovog stoje razne institucije, posebno Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu koji je ostvario značajne rezultate. Izgradili smo roditeljasku kucu i vrijeme je da to nastavimo. Divno je biti dio ove večeri i u narednom periodu ćemo raditi zajedno”, istakao je Dodik.

Prikupljena sredstva sa donatorske večeri biće iskorištena za nabavku robotike za oporavak djece sa poremećajima kretanja.

U Donatorskoj večeri, u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, učestvuje i premijerka Srbije Ana Brnabić sa ministrima.

Vlada Srbije odlučila je da Srpskoj donira 250 hiljada evra za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece, sa poremećajima kretanja.

Brnabićeva i ministri iz Srbije, zajedno sa predsjednicom Srpske Željkom Cvijanović, premijerom Radovanom Viškovićem i ministrima, i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, razgovaraju na donatorskoj večeri sa građanima, koji pozivom na humanitarni broj 1411, pomažu akciju.

Ovaj humanitarni biće aktivan do 7. januara naredne godine.

 

Izvor / Foto:(RTRS)

Ostavite komentar: