Okončana Prva posebna sjednica Narodne skupštine RS

Usvajanjem Zakona o republičkoj upravi po hitnom postupku večeras (5. decembra) je okončana Prva posebna sjednica Narodne skupština Republike Srpske.

Zakonom o republičkoj upravi mijenja se organizacija i djelokrug rada određenih ministarstava, te se s tim u vezi osnivaju Ministarstvo privrede i preduzetništva, Ministarstvo energetike i rudarstva, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

 

Pored navedenog, kao samostalna republička upravna organizacija osniva se Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije, koji preuzima poslove Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, a koje prestaje da radi.

 

Narodni poslanici izabrali su predsjedavajuće i članove radnih tijela, skupštinskih odbora, Administrativne komisije i Zajedničke komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske, ispred Narodne skupštine.

 

Narodni poslanici izabrali su Nebojšu Zgonjanina za generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srpske.

 

Zgonjanin je izabran na ovu poziciju na prijedlog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića.

 

Predsjednik Čubrilović je kazao da će zamjenik generalnog sekretara Narodne skupštine biti izabran na jednoj od narednih sjednica parlamenta

 

Izvor:(NSRS)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *