Naser Orić prijavio Aleksandra Vučića, sumnja da mu priprema likvidaciju

Naser Orić prijavio je Federalnoj upravi policiji (FUP) da ima pouzdane informacije da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić želi “njegovu glavu”.

– Primijetio sam jedno vozilo beogradskih tablica i bilo mi je čudno jer lokacija na kojoj sam se nalazio nije bilo blizu putne komunikacije. Vidio sam i dronove i tada sam počeo sumnjati. To je bila šuma i priroda gdje neko mora doći namjenski – rekao je Orić, gostujući na Face TV-u.

Zatim je dobio je pouzdane informacije od prijatelja iz stranih obavještajnih službi.

– On je dobio od jednog našeg zajedničkog prijatelja informaciju gdje je doslovno rekao da je u jednoj od kancelarija u Srbiji Vučić razgovarao s direktorom BIA-e i rekao: ”Daj, bre, da završimo priču s tim Orićem” – ispričao je Orić.

Nakon toga mu se javio čovjek s kojim je bio u haškom pritvoru. Za njega kaže da se radi o utjecajnom Albancu koji ga je upozorio na isto.

– Dragomir Andan je zadužen na svu organizaciju na terenu. Nisam želio otići u SIPA-u jer čelni ljudi koji su bili zaduženi za istraživanje i dokumentiranje ratnih zločina radili su s BIA-om i bavili se montiranjem procesa – dodao je Orić.

On je istakao da ima pravo da sumnja i da će istražne radnje pokazati šta je istina, a šta ne. Iz FUP-a nisu željeli komentirati ove navode.

 

 

Izvor:(Avaz.ba)                    Foto: (S. Saletović)

 

Ostavite komentar: